In 1978, creëerde Manuel MERIN FORGE ADOUR in Bayonne. In die tijd specialiseerde FORGE ADOUR zich in de fabricage van openhaardaccessoires, maar het begon een extra activiteit aan zijn productie toe te voegen. De fabricage van plancha's werd geleidelijk een afzonderlijke activiteit en de plancha, het paradepaardje van FORGE ADOUR.
FORGE ADOUR is vandaag de dag de belangrijkste Europese fabrikant van plancha's. FORGE ADOUR, bekend om zijn innovatievermogen, schrijft de geschiedenis van de plancha en is een echte drijvende kracht in de sector van het buiten koken.

FRANSE CREATIE,
SPAANSE PRODUCTIE:

De kracht van FORGE ADOUR ligt in de totale beheersing van zijn ontwerp-, fabricage- en marketingprocessen, waardoor het bedrijf producten kan aanbieden die in overeenstemming zijn met zijn waarden en die het milieu respecteren bij de fabricage, het gebruik en het onderhoud ervan.
In Bayonne kan de onderneming rekenen op de afdeling onderzoek, productontwerp, commerciële strategie, logistiek en service. Het is hier dat het de producten van morgen bedenkt en luistert naar zijn gebruikers.
In Villafranca de los Barros, Spanje, de geboorteplaats van de MERIN familie, bestaat de fabriek uit gekwalificeerde en toegewijde werknemers die werken op ultramoderne machines. 90 mensen ontwikkelen, vervaardigen, verzenden en onderhouden jaarlijks bijna 200.000 producten.
Vandaag staat Emmanuel MERIN, zoon van de stichter, aan het hoofd van het bedrijf, vergezeld van zijn partners Jean Pierre CASTEL, Olivier RENOUX en Samuel DERGUY. Samen leiden zij een globale strategie die FORGE ADOUR in staat stelt op grote schaal op het terrein aanwezig te zijn en zijn ontwikkeling in Frankrijk en daarbuiten voort te zetten door te steunen op een reële reputatie.
Ontdek onze producten

ONTWERP &
PRESTATIES :

Resoluut gericht op de toekomst, heeft FORGE ADOUR zich tot doel gesteld een breed gamma producten aan te bieden die alle voordelen combineren. Moderne ontwerpen, ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen haar onderzoeksafdeling en Baskische ontwerpers, om zowel het exterieur als het interieur te verfraaien.
Een coating van drie lagen, zonder oplosmiddelen, op alle stalen onderdelen, met Smart Certified Platinum-certificering om het eco-ontwerp van het product en de verbeterde weerstand tegen corrosie, UV en impact te garanderen.
Energiebesparingen tot 30% op de nieuwe generatie gasmodellen. Robuuste en volledig repareerbare producten met tot wel 15 jaar garantie, zodat u nog jarenlang authentiek en heerlijk kunt koken...
Ontdek onze engagementen