Forge Adour un éco projet
JANUARY / GROEPSLEVEN

Een eco-project - Ontwerp en duurzame ontwikkeling

Forge Adour integreerde de principes van eco-design sinds het begin van het ontwikkelingsproces van haar nieuwe gamma. De onderneming zet zich in voor een duurzame verbintenis en heeft de methodologie toegepast van de vereenvoudigde levenscyclusanalyse, wat zeer relevant is in een dergelijk proces. Deze werkwijze staat toe zorgvuldig aandacht te besteden aan het milieu in elk ontwerpstadium van het product.

Het criterium van energie-efficiëntie is ook zeer belangrijk. Het gamma planchas toont een energiebesparing van gemiddeld 30% in vergelijking met de vorige reeksen van dezelfde familie. Deze winst wordt bereikt door de installatie van een dubbele wand op het chassis, in combinatie met nieuwe, efficiëntere branders. Deze procedure creëert een betere recuperatie van de warmte.

Forge Adour behoudt bovendien in de kern van het proces, de kwaliteit, de duurzaamheid en de niet-veroudering van haar producten. Alle gamma's zijn herstelbaar en de garantieperiode is voor sommige onder hen verhoogd tot 15 jaar op het gehele product. Aan de andere kant, staat de drieledige coating een betere controle toe van de afvalverwerking op de productielijn.

De verpakking en reinigingsproducten maken op dezelfde manier deel uit van het engagement van de onderneming. De verpakking, karton verkregen uit duurzaam bosbeheer, is ontworpen om het product beter te beschermen tijdens het transport en om de opslag te optimaliseren. De reinigingsproducten, ontwikkeld uit plantaardige bronnen, werden geselecteerd voor hun efficiëntie en eerbied voor de natuur. Ten slotte worden de communicatiedocumenten afgedrukt door een printer die geografisch dicht bij het bedrijf is geselecteerd en die gelabeld is met het Imprim Vert label.

Forge Adour is zich terdege bewust van het belang van de milieuproblematiek, een grote uitdaging voor toekomstige generaties.