Design Studio DhemenDessins de plancha Dhemen Forge AdourPlancha Design Dhemen Forge AdourStudio de design Plancha DhemenForge Adour Lanka Dhemen Collaboration
Ontmoeting

Designstudio Dhemen

« Ik was pas 8 jaar toen ik zonder dat mijn ouders het wisten een boot bouwde om de rivier de Bidasoa over te steken. Heel wat jaren later, in 2010, hebben we een elektrische boot ontworpen om geruisloos mee te varen. Wat is het verschil tussen deze twee initiatieven? Geen."  »

Igor Esnal, Directeur Design

In Orio in Gipuzkoa (Spaans Baskenland) ligt de designstudio Dhemen, opgericht in 1995 door Igor en Asier Esnal, hun broer Mikel kwam een paar jaar later aan het avontuur meedoen. De geschiedenis van deze creatievelingen start begin jaren '70.

Als sinds jonge leeftijd doordrongen van de ondernemingswereld - hun grootvader en vervolgens hun vader leidden een meubelfabriek in Orio - vonden Mikel en Igor het leuk om prototypes te bedenken, te tekenen en te maken. Asier heeft dan al een profiel dat meer in de richting van administratie ligt.

De kinderdromen worden later professionele werkelijkheid! De studio profiteert van een gunstige ligging tussen de zee en de bergen. De drie broers en hun team beschrijven hun werk als "industrieel vakmanschap". De geleide projecten zijn echt heel breed en danken veel aan het vermogen van het team om technische uitdagingen aan te kunnen gaan. Aangezet door een wil te vernieuwen en te ontwikkelen, wilde het leidersteam van Forge Adour de interne conceptontwikkelaars van de onderneming confronteren met designprofessionals. Daarvoor heeft het team de keuze gemaakt Dhemen het ontwerp van nieuwe productlijnen van het merk toe te vertrouwen. De onderneming heeft een verbond gesloten rondom dit project en de samenwerking met Dhemen was echt creatief en vruchtbaar.